Cégbemutató

Tisztelt Látogatónk!

Üdvözlöm a Mischl Autóház weboldalán magam és a cég dolgozói nevében! Rövid betekintést nyújtok Cégünk hosszú történetébe a legfontosabb momentumokkal.

A céget 1973. 03. 23 – án alapítottam magánvállalkozóként. Kezdetben autószereléssel, autómosással, alváz-üregvédelemmel foglalkoztam. A vállalkozás székhelye ekkor : Pécs, Komlói út 131.-ben volt. A vállalkozás 1993- ban Kft.-vé alakult Misch! Autóház Krt. néven, de továbbra is családi vállalkozásként üzemelt. Alapítói, tulajdonosai nem változtak, jómagam, Mischl György és feleségem Mischl Györgyné. 1993-tól 1996 – ig a Skoda autótípust forgalmaztuk és végeztük ennek a típusnak garanciális és garancián túli szervizelését, valamint a gépjármű-forgalmazáshoz kapcsolódva a gépjárműhitelek banki ügyintézését, gépjármű-biztosítások kötését. 1994-ben épült fel a cég új székhelye Pécs, Komlói Út 125. szám alatt, ahol megkezdtük a Hyundai márka forgalmazását. A váltás sikeres volt, mivel az új típusnak már akkor is szélesebb modellpalettája volt, az eladás és a szerviz forgalma is jelentősen megnövekedett. 1998 -ban a gépjárműeladások alapján a már a Mischl Autóház Kft. lett az év Hyundai márkakereskedője.

 

2002 -ben szintén az év márkakereskedője lettünk az eladási darabszámok alapján. Ebben az évben a cég jelentős beruházást hajtott végre : az eddigi komplexum bővült egy gépkocsi átadó helyiséggel, karosszérialakatos műhellyel, tehergépkocsi javító műhellyel – mely helyiség alkalmas műszaki vizsgáztatásra is -, és veszélyes hulladéktárolóval. Térfigyelő rendszert alakítottunk ki, mely négy hétig képes az adatok tárolására. A szomszéd telek egy részének megvásárlásával a telephely területe is a másfélszeresére növekedett. Ez a bővítés a PTE-vel való együttműködés miatt is szükségessé vált.

2003-ban az én javaslatom alapján, Európában egyedülálló módon, Magyarországon először, bevezettük az 5 év garanciát, amit később a frankfurti központban, szintén az én kezdeményezésemre kiterjesztettek egész Európára vonatkozóan 5 évre, km megkötés nélkül.

Ezen év szeptemberében megszereztük az 150 9001 minőségbiztosítási tanúsítványt, ami akkor nélkülözhetetlen volt a kereskedés működtetéséhez.

2004 októberében csatlakoztunk az új gyári Hyundai disztribútorhoz akkori nevén a Hyundai Motor Hungary Kft.- hez, Ugyanebben az évben sikerült megvásárolnunk akkori meglévő telephelyünk melletti ingatlanokat, evvel jelentősen bővíteni területünket. Így két bejárat lett a főútról, a kereskedés területe pedig ekkor már megközelítőleg 8000 m2. Szintén ez év folyamán az autószalon is ki lett bővítve -közel 300 m2-, és a kereskedés is új arculatot kapott. A bővítésen túl teljesen fel lett Újítva az autószalon régi része is.

2005-ben a Hyundai eladások alapján a megtisztelő 3. helyezést szereztük meg az országos eladási ranglistán. Figyelemre méltó ez az eredmény a régió gazdasági erejét figyelembe véve. A nagy számú eladások egyik kulcsa az Újravásárlások száma, amely egyben bizonyítja ügyfeleink elégedettségét is. Azóta is több ízben voltunk a márka vezető kereskedői az új autók eladása darabszámai alapján.

2007 októberében az én ajánlásomra és vezetésemmel megalapítottul a Magyarországi Hyundai Márkakereskedők Szövetségét, melynek azóta is elnöke vagyok. A szövetség az importőrrel együttműködve képviseli a kereskedők érdekeit, és mai napig sokat tesz a Hyundai márka image-nek népszerűsítéséért és annak fenntartásáért.

2017-ben arculatváltás volt a Hyundai-nál, melynek következményeként Európában minden márkakereskedésnek egységesen meg kellett Újulnia. Ennek természetesen mi is eleget téve megújult külsővel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Célunk a vevők teljes körű kiszolgálása, a vásárlói megelégedettség így az ügyfelek megtartása hosszú távon, az eladások növelése, a kismértékű fluktuáció megtartása az alkalmazottak körében.